Juridiken vid rekrytering, Stockholm

Man brukar säga att arbetsgivare har fri anställningsrätt, men den fria anställningsrätten är i själva verket begränsad. Många arbetsgivare väljer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper i urvalsprocessen. Vad säger lagstiftningen om det?
 

Den här kursen behandlar juridiken vid rekrytering ur ett praktiskt perspektiv. Utgångspunkten är att arbetsgivaren har anställningsfrihet, men det finns lagar och regler som begränsar denna frihet.

Vi går igenom vad du ska tänka på i alla steg i en rekryteringsprocess, från kravprofil till anställning.  Exempel på frågor som behandlas under kursen är vilka krav som får ställas i en annons, vilka frågor som bör undvikas under en intervju och om det är tillåtet att kräva utdrag från belastningsregistret? Vi vet att det är mycket att hålla koll på men vi gör det lätt att göra rött. 

Vi ger dig de kunskaper du behöver ha för att rekrytera i enlighet med lagen och undvika dyra misstag.


Innehåll

  • Inskränkningar i den fria anställningsrätten
  • Arbetsgivarens förhandlingsskyldighet
  • Positiv särbehandling
  • Arbetsgivarens undersökningsplikt och arbetssökandes upplysningsplikt
  • Arbetsgivarens utvidgade ansvar inom Aktiva åtgärder
  • Fallgropar som kan få konsekvenser vid diskrimineringstvist
  • Skillnader mellan offentlig och privat sektor
  • Nya regler om hur arbetssökandes personuppgifter skall behandlas enligt GDPR


Mål
Efter genomförd utbildning ska kursdeltagarna ha grundläggande kunskap om juridiken vid rektrytering, kunna genomföra en rekrytering på ett korrekt sätt. 

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är VD, HR-chef, rekryterare eller bemmaningsansvarig.    
 

Pris
5 950 kr/deltagare, exklusive moms. I priset ingår kursmaterial, lunch och fika

 

Tid
Den 28 mars 2018, kl. 09.00-16.00

Plats
Stockholm
 

Kundapassat

Arbetar ni inom offentlig sektor och önskar fördjupa er inom det offentliga regelverket erbjuder vi en kundanpassad utbildning. 
Kontakta oss
här.

Boka här


  • För och efternamn på deltagare

Bokning
Vid bokning skickas en automatisk bokningsbekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 
Två veckor innan kursstart skickar vi mer information om tid, plats och fakturering. 

Ångerrätt
Enligt svensk lag om distansavtal utanför affärslokaler (2005:59) har du 14 dagars ångerrätt från det att vi bekräftat din anmälan. Det betyder att anmälan kan återtas utan att skäl behöver anges. 

Betalning
Kursavgift faktureras normalt 14 dagar före kursstart. Faktura ska vara betald före utbildningens start. Alla priser och avgifter är angivna exklusive moms.

Ombokning
Fram till 14 dagar före start erbjuder vi kostnadsfri ombokning.

Avbokning
Fram till 30 dagar före start erbjuder vi kostnadsfri avbokning. Vid avbokning 29-15 dagar före kursstart debiteras 50% av avgiften. Vid avbokning 14 dagar före kursstart, eller senare, debiteras hela avgiften. Utbildningsplatsen kan överlåtas.  

Avbeställningsskydd
Komplettera gärna din bokning med ett avbeställningsskydd. Det gäller vid egen sjukdom eller olycksfall mot uppvisande av läkarintyg. Kursavgiften, exklusive kostnaden för avbeställningsskyddet, återbetalas då i sin helhet.    

Genomförandegaranti

Vi garanterar att din kurs blir av, däremot kan vi ibland behöva byta kursdatum. Om vi ombokar datum och den nya tiden inte passar dig, har du rätt att häva bokningen och få pengarna tillbaka.

Vi ansvarar inte för eventuella kostnader som kan uppkomma för deltagare i samband med ombokat kursdatum.